Gelat de Vainilla

Ingredients:

-300 ml de nata muntada

-300 ml de llet sencera

-1 beina de vainilla

-80 g de sucre

-4 rovells d’ous

Pasos:

1-En un cassó escalfem la llet, les llavors tretes de la beina de vainilla i la mateixa beina buida, també fiquem els rovells dels ous i el sucre. Mentre s’escalfa batem la mescla per disloldre la sucre i per no quallar els ous.

2-Calentem la barreja sense que arribi a bullir. Quan veiem que comencen a sortir bombolles la retirem del foc i la fiquem a un bol, després afegim la nata i barrejem fins que quedi una mescla homogènia.

3-Avoquem la mescla en un recipient amb tapa i el deixem al congelador durant 30 o 45 minuts.

4-Batém bé per trencar el gel. Repetim aquest procés unes 3 o 4 vegades, cada cop que es torna a treure del congelador ho batém per treure el gel. Quan haguem acabat el posem 10 min a temperatura ambient i ja estaria llest per servir.

(Recepta original )