Gelat de Pistatxo

Ingredients:

-500ml de nata muntada líquida

-250ml llet sencera

-30g de mel

-4 rovells d’ou

-100g de pasta de pistatxo

-60g de sucre glaç

-50g de pistatxos crus i pelats

-50g de sucre blan

Pasos:

1-Posem en un cassó la nata, la llet, la mel i la pasta de pistatxo i ho escalfem fins que estigui a punt de bullir.

2-Posem en un bol gran els rovells d’ou i el sucre glaç i batem fins que blanquegin. Aboquem la barreja del cassó calent en un raig fi sobre la barreja de rovells sense parar de remoure.

3-Posem de nou tota la barreja al cassó i escalfem sense deixar de remenar fins que la barreja espesseixi una mica. Ha d’assolir uns 80/83º C, sense passar-nos d’aquesta temperatura ja que es quallen els rovells.

4-Deixem refredar fins que estigui a temperatura ambient i després ho posem al frigorífic fins que estigui ben fred. Aleshores ho posem a la gelatera fins que estigui fet el gelat.

5-Per fer els festucs caramel·litzats, posem una paella petita al foc i torrem lleugerament els festucs. Els apartem i els deixem refredar.

6-Posem a la mateixa paella el sucre i els festucs i els posem al foc fins que el sucre comenci a bombollejar i adquireixi un to daurat.

7-Apartem del foc, remenem perquè els festucs es cobreixin de caramel per tot arreu i els aboquem en un paper de forn posat sobre una superfície que resisteixi la calor estenent bé.

8-Un cop freds, els posem en una bossa de plàstic i els piquem amb la mà del morter fins que estiguin irregularment trossejats. Els afegim al gelat uns minuts abans de treure’l de la gelatera.

(Recepta original)